Hur du rengör uppstoppade möbler – 5 ”DIY” tips på möbelrengöring

rengör uppstoppade möbler korrekt på egen hand

Har du också sökt på hur man rengör uppstoppade möbler? Ser din soffa i ditt vardagsrum smutsig och illa ut? Och du kan inte köpa nya möbler eftersom du inte har ekonomiskt utrymme? Varför försöker du inte rengöra din soffa själv? Eller anlita professionella städare från en duktig städfirma i Malmö för jobbet?

Proffs som rengör uppstoppade möbler

Att anställa professionell hjälp för att rengöra uppstoppade möbler är mycket billigare än du tror. Till och med ”DIY” (Do It Yourself, gör-det-själv) rengöring av uppstoppade möbler kan kan ge ett leende på läpparna – när du ser resultatet av dina regelbundna ansträngningar.

Här är några DIY-tips för den här sortens möbelrengöring

1. Absorbera fläcken på dina möbler omedelbart

Försök att inte ge fläckar en chans att fastna ordentligt. Det är absolut nödvändigt att agera snabbt om någonting har spillts. Använd en torr och genomtränglig vit trasa eller pappershanddukar för att suga upp vätskor. Rör vid fläcken, men gnugga inte, annars kan du skada texturen. Börja på utsidan av området och fortsätt mot mitten för att förhindra att fläcken sprids. Sug upp tills trasan blir helt fuktig. Samla upp eventuella halvfasta material som matspill med tidningar.

2. Dammsug möblerna

Du måste använda alla tillbehör som följer med din dammsugare för att rengöra de uppstoppade möblerna. Det tar bort alla lösa dammpartiklar, husdjurshår och olika skräp som kan göra dina möbler smutsigare.

3. Identifiera olika typer av fläckar

Matpartiklar, vinfläckar, jord, kiss från dina barn eller husdjur, kaffefläckar och andra typer av fläckar reagerar bra på rengöring med ånga. Mer envisa fläckar kan kräva mer än ett rengöringstillfälle. För att fördriva oljebaserade eller andra svåra fläckar måste du applicera kemikaliebaserade rengöringsmedel.

4. Läs möbeletiketter

Undersök kuddarna efter tygvårdsetiketter eller anvisningar innan du rengör dina uppstoppade möbler. Dessa kommer att förklara vilka rengöringskemikalier som ska användas och hur man använder dem.Om det inte finns någon etikett på klädseln kan du söka på internet efter tillverkarens instruktioner. För att testa så inga skador uppstår och så att färgen behålls kan du kontrollera ett litet, dolt område av tyget med rengöringsmedlet.

5. Hyr en ångmaskin som rengör på djupet

Skulle det vara en bra idé för dig att köpa eller hyra? Att hyra en ångsmaskin är en bättre idé om du inte har några planer på att använda den mer än två gånger om året. Sök efter en ångsmaskin som levereras med hjul och kan flyttas enkelt, det ska gå tillräckligt lätt att gå uppför trappan. Sök efter inslag som är avsedda för att enkelt rengöra svåråtkomliga fläckar. Att köpa en ångmaskin kanske som sagt är lite för mycket, men att betala för en professionell städfirma som erbjuder tvätt av uppstoppade möbler kan rädda dig från besväret med att städa ditt hus.

Rengöring av uppstoppade möbler: Om du bestämmer dig för denna DIY-rengöring av uppstoppade möbler kommer det inte bara att bli kostsamt, men du kommer inte att kunna se ett utmärkt resultat heller. Ett städföretag däremot tar ut en rimlig summa pengar och levererar extraordinära tjänster.