Rengöra duschväggar – Så gör du

så rengör du duschväggar och glasdörrar enkelt

Duschväggar av glas är numera mycket populära. Deras kompakta design, härlig finish och exklusiv design gör dem passande som inredning i badrummet. badrum. Om du vill se till att de håller sig rena under en lång tid, läs vidare för att få några bra rengöringstips. För städhjälp, kontakta oss!

Duschväggar av glas Enkla rengöringstips för dina duschväggar

Välj produkter klokt

Om du redan har duschväggar installerade hemma, men vill byta till glasväggar, ska du tänka förnuftigt när du ska välja nya duschväggar. Helst vill du hitta en duschvägg som håller glasytan som ny och skinande länge. Dessa specialglas har vissa beståndsdelar och ytskikt som de beläggs med redan vid tillverkningen. Glaset har således försett med dessa egenskaper redan under produktionsfasen. Den avancerade tekniken innebär att det på lång sikt kommer att krävas väldigt lite i form av underhåll eller rengöring från din sida. Allt som behövs för att hålla dessa specialglas rena är att spraya dem med lite vatten.

Hur ska jag rengöra duschväggen

För att hålla dina glas duschväggar rena längre, behöver du en sprayflaska fylld med rent vatten. Spraya bara vattnet på glaset. Använd sedan en ren, torr och mjuk trasa för att torka av ytan. Även om vattnet med all säkerhet kommer at rengöra glaset, så vill du inte få fläckar från vattendroppar på glaset. Det är anledningen till att det är viktigt att torka glaset torrt.

När ska man använda tvållösning

Det är idealiskt att använda tvållösning på glasduschväggar ca en gång i månaden. Du kan använda en vanlig svamp för detta ändamål. Normalt medföljer ett rengöringskit med dina nya duschväggar, vilket innehåller en lämplig svamp. Ta svampen och doppa den i tvållösning. Se till att såpvatten är lite ljummet, då kommer smutsen att lossna lätt. Gnugga sedan glaset med svampen i en nedåtgående rörelse. Skölj med vanligt vatten och torka torrt med en ren, torr och mjuk trasa.

Fläckborttagningstekniker

Normalt kräver en glasduschväggar en behandling av fläckar ca halvårsvis. Det finns särskilda fläckborttagningsmedel på marknaden, vilka fungerar utmärkt. Dessa är bra, speciellt för svår smuts och svåra fläckar, som inte försvinner med bara vatten eller tvållösning.

Vitalisering av glaset

När du har använt din duschvägg en längre tid, kommer den att behöva en uppfräschning. Du ser när det behövs genom att vattnet slutar att pärla sig på glaset. Genom att investera i en förbehandlad glasduschvägg, sparar du både tid och pengar på rengöring och underhåll.